Jobba hemma eller borta

Det är en annorlunda tid vi lever i nu. Coronapandemin har fått oss att förändra mycket på ett sätt vi inte kunde föreställa oss. Men allt går och numera sitter många och jobbar hemifrån, vi tvättar händer och håller avstånd så gott vi kan. Våra jobbmöten sker digitalt och vi har alla haft mängder av personer på virtuellt besök i vårt vardagsrum, kök eller var nu jobbdatorn brukar stå.

Det kan fungera hyggligt men ett bättre alternativ är kanske ändå att ha ett särskilt kontor. Är det flera som jobbar hemifrån är det kanske ännu viktigare att försöka hitta bästa lösningen för alla. På ett kontorshotell finns, förutom arbetsro även möjligheten till socialt nätverkande med andra hyresgäster där.

Hyr din kontorsplats

 

Känner du att det ibland är lite jobbigt att arbeta hemifrån så finns det alternativ. Det går att hyra kontorsplats tillfälligt eller permanent för den som vill. Så länge pandemin pågår är det ju praktiskt att kunna jobba nära hemmet för att slippa resor med kollektivtrafiken och det finns många lediga kontor i Stockholm att välja på.

Eget rum eller tillfällig kontorsplats

Söker du en mer permanent lösning kanske du föredrar att hyra ett eget rum som bara du har tillgång till. Då kan du ha allt arbetsmaterial där och hålla bostaden fri helt och hållet. Ett annat alternativ är att avtala om flexibel plats, vilket betyder att du kan ta din dator och eventuellt material dit när det behövs. Du får arbetsro de dagar du verkligen behöver det och ser ju även andra ansikten på kontorshotellet, vilket kan vara uppfriskande i dessa hemmasittartider. Att bara sitta hemma och arbeta ensam kan påverka kreativiteten och din egen utveckling.

Konferensrum eller andra resurser

Vissa kontorshotell kan erbjuda tillgång till konferensrum vid behov. Det finns ofta också en del allmän utrustning som står till förfogande, såsom skrivare och kopiator. Tillgång till kök och kanske andra utrymmen kan finnas och städning slipper du oftast befatta dig med. En del ingår i grundhyran, annat kan fås som tillval. Det finns skillnader mellan olika kontorshotell så fundera på vad du själv tycker är viktigast innan du bestämmer dig.

Egenföretagare eller frilans

Du som är egenföretagare eller frilansar kan förstås också ha stor nytta av att hyra ett kontor bara ibland. Kanske när du ska möta en viktig kund eller anordna ett möte av något slag. Det är inte alla som behöver ett kontor precis hela tiden och därför är det bra att flexibla alternativ också finns att välja på.