Bröstlyft utan operation – så funkar det

Visste du att du kan genomgå ett bröstlyft utan att faktiskt genomgå en komplicerad operation? Idag kommer allt fler moderna och enastående behandlingar ut på marknaden som gör det möjligt för dig att förbättra eller framhäva ditt utseende utan att ta till kniven. Det gäller inte bara när det kommer till rynkor och utfyllnad i ansikte, t.ex. med fillers och botox, utan fungerar även på många andra delar av kroppen.

 

Det finns flera orsaker till varför du kan vilja genomgå ett bröstlyft. Det kan t.ex. handla om att dina bröst har ändrat form efter graviditet och amning, men det kan också handla om överskottshud efter en kraftig viktnedgång. Att brösten förändras med åren är också en naturlig del av livet, men något som många kan ha svårt att acceptera. Oavsett varför du känner att du behöver ett bröstlyft är syftet med operationen att få fastare bröst utan överskottshud. Det mest permanenta resultatet får du genom att göra ett bröstlyft med operation på en seriös och professionell klinik, men är du beredd på mer semipermanenta lösningar har vi tipsen för dig.

Lyft brösten med hjälp av trådar

En ganska så ny och innovativ metod att lyfta brösten är med hjälp av trådar. Trådarna är så kallade aptostrådar som enkelt kan föras in, utan att du behöver genomgå en operation eller vara under narkos. Metoden går ut på att mycket tunna trådar placeras under huden och under ditt bröst. Därefter lyfts trådarna upp, vilket stramar upp huden. Enkelt förklarat kan man säga att trådarna fungerar som en form av osynlig bh. Den andra trådänden fäst vanligtvis under nyckelbenet (under huden).

Den främsta fördelen med den här metoden är att du inte får några ärr. Tråden förs in med hjälp av en mycket tunn nål, vilket ger ett näst intill osynligt stickmärke.

Enkelt lyft med hjälp av fillers

Ett annat sätt att genomgå ett bröstlyft utan operation är med hjälp av fillers. Fillers lämpar sig för dig som inte har allt för mycket överskottshud och som endast behöver mer fyllighet för att få brösten till ett önskat utseende. Fillers är en form av utfyllnadsmedel som vanligtvis består av hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. Därför är det således mycket ovanligt att allergiska reaktioner kan uppstå, även om det kan förekomma i ovanliga fall.

Fillers är något som är mycket vanligt att använda för att göra läpparna fylligare eller för att få mer markanta kindben. Genom att välja fillers i kraftigare material kan man dock använda sig av medlet för att fylla ut och lyfta brösten. Fillermaterialet injiceras i brösten med hjälp av en mycket tunn nål och du får vanligtvis lokalbedövning i området för att minska eventuellt obehag och smärta.