Att träna hemma eller på gym

Vi lever idag i en tid där man är mer medveten om att att träna, motionera och att ta hand om sin hälsa. Att träna styrketräning på gymmet eller att gå på olika pass blir mer och mer vanligt och är en del av vår vardag.

Att träna på ett gym kan ha många fördelar då man har alla maskiner, vikter och hjälp man kan behöva på plats. Man har möjlighet till att variera sin träning på många olika sätt.

Att träna på ett gym innebär inte att man endast behöver styrketräna eller springa på löpbandet. Man kan även träna genom att gå på gruppträning och variera sin träning. Gruppträning och pass kommer i olika typer av träningsformer. Det finns de pass som endast är kondition och dans såväl som det finns spinningpass och styrketräning i grupp.

Man kan även välja att skaffa sig en personlig tränare som hjälper till med både träning kost och även då får man en variation av olika träningsprogram med alla de olika vikter och maskiner som finns tillgängliga.

Att träna hemma

Även om gymmet kan ha många fördelar så kanske det inte är något som passar alla. Att ha ett medlemskap i ett gym kan vara väldigt dyrt och det kan vara bindande, något alla inte uppskattar.

Att träna hemma har även sina fördelar då man inte är bunden till en fast kostnad varje månad och dessutom kan man träna när man vill. Man behöver inte dela dusch och omklädningsrum med andra och dessutom behöver man inte ta sig någon annanstans för att träna. Det är väldigt bekvämt och kräver inte heller mycket plats. Man behöver endast en matta, hantlar, vikter och ett schema!