Tre sätt att använda en pantbank

En pantbank är ett företag som köper och säljer saker som folk antingen vill sälja eller belåna. Till pantbanken kan man gå om man till exempel har ett värdefullt smycke som man inte använder och då det kanske är lite för långt kvar till nästa lön. Det finns en mängd olika pantbanker runt om i landet och beroende på om du är köpare eller säljare, kan du dra nytta av att besöka en pantbank i din närhet.

 

Att köpa på pantbanken

 

En pantbank är lite som en loppis och ett auktionshus på samma gång. Där kan man hitta en mängd olika saker till väldigt bra pris. Precis som med en loppis, ska man ha lite tur när man besöker pantbanken, för att hitta det där fyndet. I många fall behöver man även ha en tjock plånbok då det är vanligt att pantbanken auktionerar ut varor. Med andra ord kan priset springa iväg om det är många som vill ha samma pryl. Men lika vanligt som det är att de auktionerar ut varor, lika vanligt är det att de säljer dem till fast pris. I många fall har pantbankerna både auktioner samt försäljning av prylar till fast pris. Auktionerna sker oftast på nätet, där de även har en webbshop.

Att sälja på pantbanken

Är det snabba pengar man behöver är det en pantbank man ska vända sig till. Ta med dig något av värde och besök pantbanken närmast dig för att få en värdering av föremålet. Sedan får du pengar direkt i handen när du har sålt varan. Det här är ett väldigt snabbt och enkelt sätt att få pengar, om man exempelvis har fått en oförutsedd utgift som måste betalas omgående eller om man bara behöver få ihop ekonomin till nästa löning. Den som oftast säljer sina saker på pantbanken är den som med säkerhet vet att den inte vill ha tillbaka sina prylar och/eller den som vet med sig att den inte kommer kunna lösa ut sina prylar igen.

Att låna på pantbanken

Lika vanligt som det är att sälja på pantbanken, lika vanligt är det att belåna sina saker där. Skillnaden mellan att sälja och belåna sina saker är att vid belåning har man fortfarande möjlighet att få tillbaka sina saker som man belånat. Pantbanken behåller dem tills dess att man kan betala tillbaka lånet. Om man inte kan eller vill betala tillbaka lånet, tar pantbanken det man har belånat som säkerhet och löser lånet på så vis. Det är ett alternativ om man till exempel behöver pengar snabbt, men vet att man snart kommer få mer pengar. Då kan en tillfällig belåning av ens prylar vara ett alternativ för att snabbt och enkelt få loss pengar.

Makeup