Vad är syftet med en peeling/exfoliering?

Genom att ha en bra hudvårdsrutin håller man huden frisk, fräsch och i ett bra skick.

Men en hudvårdsrutin kan kräva mer än en vardaglig rutin, cirka 1-3 gånger i veckan kan man även behöva använda sig av peeling/exfoliering och ansiktsmasker.

Anledning till att man behöver göra detta är för att rengöra huden på djupet och för att ge huden extra vitaminer och mineraler som den behöver.

En peeling/exfoliering hjälper till att avlägsna döda hudceller, smuts och partiklar som en rengöring inte kommer åt. En peeling går djupare ner i huden än vad en rengöring gör och därför kommer den även åt den smuts och de partiklar som sitter djupare ner i huden.

Om man inte använder peeling/exfoliering regelbundet kommer de döda hudcellerna och partiklarna att blockera de produkter man dagligen använder. Då kommer produkterna inte att kunna jobba nere i huden och man kan känna sig torr. Och man kan även känna att de produkter man använder inte har någon effekt.

En peeling hjälper även till med att hålla hudytan fräsch och slät och bidrar till att reducera och minimera ålderstecken. Det hjälper även till mot torr hy, pigmenteringar, akne och blemmor.