Blogga om moderna arbetsplatser

När allt fler jobbar hemifrån är intresset skyhögt för hur man bäst löser problemet att ordna en arbetsplats i hemmet, eller på annat håll. En blogg som ger tips på olika lösningar och idéer för hur en modern arbetsplats kan se ut, har potential till många följare och besökare.

Moderna arbetsplatser

Att arbeta fem dagar i veckan på en traditionell arbetsplats blir allt mindre vanligt, särskilt i följderna av pandemin som dragit fram över världen. Att kunna hyra ett skrivbord på olika ställen i Stockholm har snabbt blivit en vardag för väldigt många. Allt fler företag och ensamföretagare inser fördelen med att kunna arbeta på det nya mer flexibla sättet. Genom coworking space i Stockholm erbjuds skrivbord i olika studior såväl som öppna arbetsplatser. Här är det lätt att sköta det lilla företaget, eller ordna möten. Det är en del av den nya arbetsplatsvärlden som vuxit upp kring oss. Allt fler har dessutom skapat ett hemmakontor och det finns ett sug efter inspiration.

Ämnen att skriva om

Med de nya arbetsplatslösningarna kommer även nya utmaningar. Hur är det sociala livet, när man arbetar hemifrån? Finns det någon ersättning för personalrummet och de möten som brukar ske där? Hur löser man problem med tekniken? Hur ordnar man en ergonomiskt riktig miljö i hemmet? Vad finns det för för- och nackdelar med att hyra en mindre arbetsplats? Att arbeta i hemmet behöver inte bara innebära att man sitter med en laptop i sängen. Idag har många avancerade arbetsrum hemma, eller till och med ett kontorshus på tomten. Det finns massor med inspirationsbilder att kunna sprida, och mängder av kreativa idéer att dela med sig av. Många är i stort behov av att läsa om andra som är i samma situation och få höra hur man får arbetsdagarna hemifrån att gå. Listan kan göras lång på de ämnen en blogg om moderna arbetsplatser kan innefatta. Här är några exempel:

  • Hur utformar man en ergonomiskt korrekt arbetsplats i hemmet? Det finns lösningar som höj- och sänkbara skrivbord, samt mattor, och till och med bollar att sitta på. Här kunde en genomgång av utrustning och olika bilder för inspiration finnas.
  • Vilka nya möten sker när man arbetar på ett så kallat ”share”-office eller öppen arbetsplats där människor kommer och går efter behov? Vilka utmaningar finns?
  • Inspiration till hur en arbetsplats i hemmet kan fungera och se ut visuellt. Ett hemmakontor kan bestå av allt ifrån enbart en laptop på ett köksbord, ett eget arbetsrum eller ett hus på tomten. Här gäller det att samla olika lösningar med tillhörande bilder och inlägg med förslag och idéer.
  • Med ett hemmakontor behövs en hel del ny utrustning.
  • Hur håller man isär arbetsliv och privatliv då man arbetar hemifrån?