Skapa en enklare vardag

Det många önskar mest av allt är att få en enklare vardag. Vägen dit handlar om att ändra de små sakerna. Att ta bort de saker som oroar hela tiden. Allt går kanske inte att lösa i en handvändning, men här kommer några enkla tips på vägen, för en enklare vardag.

Skapa ett enklare hem

Visst är det skönt att ha ett hem där allt är i ordning. Genom att skapa lättstädade ytor kan man spara en hel del tid och frustration. Smarta förvaringslösningar tar bort saker som annars ligger framme och stökar ned. Hängare i hallen får upp jackor och ytterplagg på väggen. En fastighetsförvaltning som nabo.se ser till att både fastigheten och ekonomin är i skick i bostadsrättsföreningen. Alla dessa små val göra att det är lättare att vakna upp varje dag i sin bostad. Tänker man efter finns säkert en hel lista med småsaker man irriterar sig över i hemmet. Även om inte alla går att ordna, kan man beta av de punkter man kan.

Kom i form

Livet känns bokstavligt talat lättare om man går ned de där extra kilona som man egentligen inte vill gå omkring med. Att komma i form är lättare än vad många tror, problemet är bara att det tar tid. Att följa råden i veckotidningarna som utlovar minus fem kilo i månaden, är att hoppas på för mycket. Åtminstone om man vill hålla dem borta. Ett till två kilo i månaden, med hjälp av hälsosammare mat och lite mer av motion, är vägen att gå. Tio kilo lättare på ett år, är säkert vad många svenskar både eftersträva och behöver. Låter man det ta den tid det tar, med hjälp av lite mer skonsamma metoder, som måttligt med motion och hälsosam mat, kommer man också stanna på den vikten utan problem. Förutom att bli av med sin övervikt kan träningsmetoder som yoga hjälpa till att skapa en lugnare andning och bättre hållning.

Skapa en lättare ekonomi

För att få ekonomin att gå ihop behöver man förstås ha pengar kvar då räkningarna är betalda. Vardagen blir svår att driva runt med magont, om räkningar förblir obetalda. För att få balans i ekonomin krävs att mindre pengar går ut, än vad som kommer in. Dras man med skulder är det ett prioritetsområde att ta i tu med. Då måste man prioritera rätt. Att samtidigt börja betala av skulder, spara och investera pengar är inget som är möjligt för de flesta. Prio ett måste vara att sluta dra på sig fler skulder och betala åtminstone miniminivån på de kreditkortslån man dras med. För många kan det vara en god idé klippa kreditkorten och fokusera på att helt bli av med dem. Vartefter man får pengar över, lättar också trycket i den vardagliga ekonomin. Genom att prioritera att först betala sina skulder, sedan spara och först därefter börja spendera igen, hittar man en bättre balans i ekonomin. För att få ordning på sin privatekonomi kan man:

  • Kartlägga var alla pengar går.
  • Sluta låna pengar till konsumtion.
  • Börja med ett månadssparande.
  • Leva efter en rimlig budget.